Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klokošlap 15.6.2024

Dne 15.06.2024 se uskutečnil již 3. ročník Klokošlapu. Na rozdíl od předchozího roku, nám letos počasí přálo a užívali jsme si slunečného dne. Přípravy probíhaly již od brzkého rána, kdy se zatopilo pod kotly a začal se připravovat fazolový guláš.

Hned po příjezdu na klokočovské hřiště čekala příchozí registrace, kde byli obdarováni památeční medailí, perníčkem a mohli se též přihlásit do slosovatelné soutěže. Po registraci si účastníci vybrali jednu, či dvě, z 10 tras a vyrazili. Pro letošek jsme připravili trasy v délce od 6 km do 67 km, které si bylo možno naskenovat pomocí QR kódu. Akce je určena převážně pro cyklisty, ale lze samozřejmě vyrazit na inline bruslích, koloběžkách, či pěšky. V ceně startovného měli účastníci nápoj - alko či nealko pivo, čehož mnozí využili ještě před startem. Energii bylo třeba doplňovat průběžně. Jak se sportovci během dne vraceli zpět, čekaly na ně různé sladkosti, párky v rohlíku, hot dogy a samozřejmě fazolový guláš.

Během celého dne si mohli všichni, od nejmenších po dospělé, vyzkoušet trialový závod s překážkami. Přihlížející viděli nejen rekordní časy, ale také krkolomné pády. V odpoledních hodinách byla vyhlášena slosovatelná soutěž s různými cenami.

I díky příjemnému počasí se nám do Klokošlapu zaregistrovalo 76 nadšenců a nespočet dětí, což je náš nový účastnický rekord.

Tímto děkujeme firmám Brose a Diera za sponzorské dary, všem pomocníkům za obětavost při organizaci akce a hlavně všem sportovcům za hojnou účast. Společně se těšíme na další ročník Klokošlapu a doufáme, že nás opět přijedete navštívit.

 

Za o.s. Klokočov Martina Filipová, Libor Pustějovský a Tomáš Majchrák